NOS SportAangepast

Goffin neemt in Rotterdam revanche op moegestreden Dimitrov

David Goffin heeft op het ABN Amro-toernooi voor een kleine verrassing gezorgd door Grigor Dimitrov uit de halve finales te houden. De sterk spelende Belg bezorgde de moegestreden Bulgaar pas zijn tweede nederlaag van het jaar: 6-4, 1-6, 6-3.

Goffin houdt vermoeide Dimitrov uit halve finales in Ahoy

Dimitrov, door directeur Richard Krajicek nog getipt als toernooiwinnaar, won dit seizoen al zestien partijen, maar die inspanningen moest hij vrijdagavond in een vol Ahoy bekopen.

Meest frisse speler

Goffin was in de bij vlagen aardige partij de meest frisse speler. Hij brak op 1-0 in de beslissende derde set de service van Dimitrov met een fraaie passeerslag en hield vervolgens met secuur tennis zijn voorsprong vast.

Directeur Richard Krajicek zag in Grigor Dimitrov nog een potentiële toernooiwinnaar, maar de Bulgaar verloor

Dimitrov speelde niet slecht, verwende het publiek soms met oogstrelend spel, maar zijn spel was te wisselvallig. Een wilde forehand buiten de lijnen op matchpoint voor Goffin betekende een illustratief einde van de partij.

Goffin nam door zijn zege revanche op de Bulgaar, die afgelopen zondag ten koste van de Belg nog in eigen land de eindzege in Sofia greep. Ook bij de Australian Open was Dimitrov Goffin de baas.

Goffin hoopt dat de Belgische fans 'een weekendje Rotterdam' doen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl