Christian Kum (r) viert zijn goal met aangever Mitchel Paulissen

Roda wint nipt kelderkraker van Eagles

Roda JC heeft thuis in een matig duel met 'degradatie-concurrent' Go Ahead Eagles drie dure punten gepakt: 1-0.

In de eerste helft viel Roda JC aan, de kansen waren voor Go Ahead. Vooral via links waren de counterende Deventenaren gevaarlijk. Elvis Manu en Marcel Ritzmaier troffen het zijnet, doelman Benjamin van Leer tikte een inzet van Xandro Schenk nog net over.

Het werd na de rust ietsje leuker, omdat beide ploegen kansen kregen. Sam Hendriks (Eagles) miste de grootste: hij kreeg de bal vanaf een meter niet in het lege doel.

Feest bij de spelers van Roda JC

Chris Kum sloeg wel toe: uit een voorzet van Mitchel Paulissen tikte hij beheerst raak. Roda zorgde daarna bij tegenstoten nog voor het meeste gevaar.

De Limburgse ploeg stijgt door de overwinning drie plekken naar de veertiende positie op de ranglijst.