Bronbeek
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Indisch Herinneringscentrum verkast naar Den Haag

Het Indisch Herinneringscentrum verhuist naar Den Haag. Dat bevestigt directeur Yvonne van Genugten aan Omroep West. Het centrum is nu nog op landgoed Bronbeek in Arnhem.

Het Indisch Herinneringscentrum werd in 2007 opgericht. Het houdt de herinnering levend aan de gebeurtenissen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië.

Het centrum werd gevestigd op het landgoed Bronbeek, waar een tehuis voor oud-KNIL-militairen en een museum over de koloniale vaderlandse geschiedenis zijn, evenals Indië-monumenten.

Een van de redenen om nu te verhuizen is ruimtegebrek. "Het landgoed is heel erg vol", vertelt Van Genugten. "We hebben onvoldoende ruimte voor een volwaardig herinneringscentrum."

De keuze voor Den Haag was snel gemaakt: "Den Haag is bij uitstek de Indische stad van Nederland. Het is heel goed als we daar weer voet aan de grond krijgen."

De directeur hoopt dat het Indisch Herinneringscentrum in Den Haag een pleisterplaats wordt van de Indische gemeenschap. De nieuwe locatie is nog niet bekend, maar de voorkeur gaat uit naar de omgeving van het Indisch monument.

Het Indisch Monument in Den Haag

Advertentie via Ster.nl