Een moeder (in het geel) rouwt om haar omgekomen zoon (13)
NOS NieuwsAangepast

Pakistan doodt en arresteert verdachten na aanslag

Pakistan heeft tientallen verdachten opgepakt en enkele tientallen mensen gedood na de aanslag van gisteren op een soefi-heiligdom in de zuidelijke provincie Sindh. Bij de aanslag kwamen 80 mensen om het leven.

Er zijn 47 mensen opgepakt in heel Pakistan. Bovendien zijn er 39 mensen gedood, van wie de overheid denkt dat het militanten waren. De zoektocht naar de daders leidde naar schuilplaatsen van militanten, waar gevechten ontstonden tussen de Pakistaanse veiligheidsdiensten en de verdachten.

Onder de slachtoffers van de zelfmoordaanslag waren twintig kinderen en negen vrouwen. 250 mensen raakten gewond.

Pakistaanse politie doodt tientallen militanten na aanslag soefitempel

Islamitische Staat heeft gezegd achter de aanslag te zitten. Er was lang niet zo'n dodelijke aanslag geweest in Pakistan, maar de afgelopen week waren er al zes in vijf dagen. De aanslagen waren verspreid over het land en eisten bijna 100 levens.

In de zoektocht naar de daders heeft Pakistan ook een kamp van een groep die gelieerd is aan Islamitische Staat aangevallen. Het kamp ligt net over de grens met Afghanistan. Volgens de Pakistaanse regering houden degenen die verantwoordelijk zijn voor de aanslag zich schuil in Afghanistan.

Een lijst met 76 verdachten is overhandigd aan de Afghaanse autoriteiten met het verzoek de personen uit te leveren. Ook leden van de Pakistaanse Taliban zouden zich volgens Pakistan schuil houden in Afghanistan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl