Frank Acheampong scoorde twee keer voor Anderlecht
NOS VoetbalAangepast

Belgen verrassen topclubs, Zlatan bezorgt United zege

Anderlecht heeft voor Belgisch succes in de Europa League gezorgd. Met een basisformatie die na het duel van zondag tegen Zulte Waregem op zeven plekken was gewijzigd, won het thuis met 2-0 van FC Zenit.

Nog maar koud terug van de Afrika Cup stal Frank Acheampong de show in Brussel. Voor de rust maakte de Ghanees de 1-0 na een sublieme pass van Nicolae Stanciu en de 2-0 met een pegel vanaf links in de korte hoek.

Manchester United viert de eerste treffer van Zlatan Ibrahimovic

Manchester United won thuis met 3-0 van Saint-Etienne dankzij Zlatan Ibrahimovic, die voor rust scoorde met een van richting veranderde vrije trap en na de pauze met een intikker en een penalty. Tussen de bedrijven door kopte Paul Pogba, die met Spartaan Mathias op de tribune tegen zijn broer Florentin Pogba speelde, uit een vrije trap van Daley Blind nog tegen de lat.

Edin Dzeko produceerde een zuivere hattrick namens AS Roma, dat met 4-0 won bij Villarreal. De Bosnische spits is topscorer van de Serie A en van de Europa League.

Huntelaar scoort voor Schalke

Schalke 04 won met 3-0 bij PAOK Saloniki. De derde Duitse treffer werd gemaakt door Klaas-Jan Huntelaar. De Nederlandse spits is bezig aan een voorzichtige rentree na een knieblessure. Vorige week in de beker en afgelopen weekeinde in de competitie maakte hij al een paar speelminuten.

  • AFP
    Jérémy Perbet
  • AFP
    Jérémy Perbet zet Gent op voorsprong tegen de Spurs

Eerder op de avond won AA Gent thuis knap met 1-0 van Tottenham Hotspur. Kort na rust ontsnapte Gent toen Harry Kane de paal trof, waarna Jérémy Perbet na een uur de 1-0 maakte. Doelman Hugo Lloris voorkwam de 2-0 door een inzet van Milicevic tegen de paal te tikken.

Fiorentina is dicht bij een plaats in de achtste finales na de 1-0 zege bij Borussia Mönchengladbach. Federico Bernardeschi maakte met een wonderschone vrije trap kort voor de pauze de winnende treffer.

  • ANP Pro Shots
    Vreugde bij Federico Bernardeschi (m)
  • EPA
    Federico Bernardeschi scoort uit een vrije trap

FK Rostov, dat in de Champions League een kwelgeest was voor Ajax (voorronde) en PSV (groepsfase) blijft imponeren. De Russen wonnen thuis met 4-0 van Sparta Praag.

De returns zijn op 22 en 23 februari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl