Familieleden van de rappers horen de eis
NOS NieuwsAangepast

OM in Suriname wil rappers SFB half jaar in de cel

Het Surinaamse Openbaar Ministerie eist achttien maanden cel, waarvan twaalf voorwaardelijk tegen de leden van de populaire Haagse rapgroep Strictly Family Business (SFB). Met aftrek van het voorarrest zouden ze nog vier maanden in de gevangenis moeten zitten.

De Nederlanders worden ervan verdacht in 2015 in Suriname een video te hebben opgenomen waarin ze seks hebben met een minderjarig meisje. De beelden zijn daarna verspreid via sociale media. De bandleden zijn in december opgepakt in een hotel in Paramaribo. SFB was in Suriname voor optredens.

Het meisje zei twee weken geleden tegen de rechter dat ze niet is verkracht en dat de seks met een van de rappers vrijwillig was. Eerder had ze tegenover de politie verklaard dat ze wel was gedwongen.

Videoboodschap

Volgens de advocaten van de rappers valt uit het beeldmateriaal niet op te maken dat de mannen betrokken zijn. Een bekende van de SFB-leden, die nu in Nederland is, heeft volgens de advocaten in een videoboodschap verklaard dat hij te zien is op de beelden en niet de rappers. De man is ook genoemd door het meisje.

De rechtbank gaat zich er nu over buigen of deze videoboodschap wordt meegenomen in de rechtszaak. Over twee weken is een nieuwe zitting gepland. Of er dan ook een uitspraak volgt, is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl