François Fillon
NOS Nieuws

Justitie laat presidentskandidaat Fillon nog niet met rust

Het Openbaar Ministerie ziet voldoende aanknopingspunten om verder te gaan met het justitiële onderzoek naar presidentskandidaat François Fillon en diens echtgenote. Fillon wordt ervan verdacht zijn vrouw en twee kinderen te hebben laten betalen voor werk als parlementair assistent, dat ze mogelijk nooit hebben gedaan. Het gaat in totaal om vergoedingen van bijna 1 miljoen euro.

De openbaar aanklager liet vanmorgen weten dat het onderzoek een aantal zaken heeft opgeleverd die verder uitgezocht moeten worden. Bij Fillon thuis is huiszoeking gedaan; ook zijn de politicus en zijn vrouw uitvoerig gehoord door justitie.

"Het is ongetwijfeld een harde klap voor Fillon dat het onderzoek doorgaat", zegt correspondent Frank Renout. "Het zal de hele tijd als een donkere schaduw boven zijn campagne hangen."

Fillon, die meedoet aan de presidentsverkiezingen voor de partij Les Républicains, was aanvankelijk een kansrijke kandidaat. Maar nadat het satirische weekblad Le Canard Enchainé schreef over de mogelijke fraude met salarissen van Fillons familieleden, zakte hij steeds verder weg in de peilingen.

Fillon spreekt de beschuldigingen tegen en zegt open kaart te spelen met justitie. Eerder zei hij zich pas terug te trekken uit de race om het Élysée als hij door justitie in staat van beschuldiging wordt gesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl