Grant Hackett was in de begin jaren 2000 een van de grootste zwemmers
NOS SportAangepast

Olympisch zwemkampioen Hackett opgedoken, verward en gehavend

Drievoudig olympisch zwemkampioen Grant Hackett is donderdag door zijn familie als vermist opgegeven. "Grant is in de war en heeft dringend hulp nodig", vertelde vader Neville Hackett in Australische media. Niet veel later dook hij weer op, maar of het goed met hem gaat is de grote vraag.

Hackett lijdt al geruime tijd aan mentale problemen. Hij werd woensdag, een dag voordat hij verdween, nog opgepakt door de politie. Hij zou zich agressief hebben gedragen richting familieleden. De inmiddels 36-jarige Australiër werd nadat hij een paar uur had vastgezeten op vrije voet gesteld, maar sindsdien had niemand hem meer gezien.

Olympisch zwemkampioen Hackett weer boven water

"Als iemand hem ziet, bel dan de pers, de politie of de familie Hackett. Grant, laat alsjeblieft weten waar je bent, we houden van je en willen je helpen", zei zijn vader donderdag. Hackett liet een paar uur later van zich horen door een foto op Instagram te plaatsen met een gehavend gezicht. Het is echter niet duidelijk wanneer de foto is gemaakt.

"Mijn broer heeft mij in elkaar geslagen. Iedereen weet dat hij een agressieve man is", schreef hij erbij. Zijn broer zei eerder hetzelfde over hem. "Grant is een gevaar voor zichzelf en voor de maatschappij", aldus Craig Hackett.

Grant Hackett op Instagram

Goud, goud en nog eens goud

Hackett won op de Olympische Spelen van Sydney in 2000 goud op de 1.500 meter vrije slag en de 4x200 meter vrije slag. Vier jaar later in Athene was hij opnieuw de beste op de 1.500 meter. Ook werd hij tien keer tot wereldkampioen gekroond op de langebaan en veroverde hij zeven keer goud bij wereldkampioenschappen op de kortebaan.

Een paar maanden na de Olympische Spelen van 2008 in Peking, waar hij net naast goud greep op de 1.500 meter, zette hij een punt achter zijn carrière. In 2015 maakte Hackett zijn rentree in het zwembad. Hij plaatste zich voor de WK in Kazan en won brons met de estafetteploeg op de 4x200 meter vrije slag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl