Alejandro Valverder voor de eerste etappe van de Ruta del Sol
NOS WielrennenAangepast

Valverde verslaat Poels in Granada, Gaviria wint in de Algarve

De eerste etappe van de Ruta del Sol is gewonnen door Alejandro Valverde. De 36-jarige Spanjaard van Movistar bleef na 155 kilometer Team Sky-renner Wout Poels in de sprint van een kleine kopgroep ruim voor. De Zwitser Sebastien Reichenbach (FDJ) finishte als derde.

Een vroege kopgroep met onder anderen Berden de Vries hield geen stand, waarna op de laatste klim het vuur pas echt ontbrandde. Het was Valverde die de beslissende demarrage plaatste. De Spanjaard kwam als eerste boven, werd bijgehaald, waarna uiteindelijk zes man in Granada om de zege streden. Valverde toonde zich daarbij oppermachtig.

De Ruta del Sol duurt tot en met zondag. Valverde start donderdag in de leiderstrui in de tweede etappe van 177 kilometer. Vrijdag staat er een individuele tijdrit over 11,9 kilometer op het programma. Valverde won de Ruta del Sol vorig jaar en ook in 2012, 2013 en 2014.

Fernando Gaviria kan juichen in de Algarve

Fernando Gaviria won de eerste rit van de Ronde van de Algarve. De Colombiaan van QuickStep bleef na 183 kilometer Lotto-renner André Greipel nipt voor in de sprint. Dylan Groenewegen (Lotto-Jumbo) finishte achter Nacer Bouhanni als vierde.

Vijf man, onder wie Brian van Goethem, gaven de rit kleur, maar zij werden met nog 25 kilometer te gaan tot de orde geroepen. Op de brede wegen richting de finish streden de sprintersploegen om de beste posities. Op 500 meter van de meet pakte de Argentijn Maximiliano Richeze twee lengtes, maar hij werd bijgehaald.

Gaviria week in de laatste meters iets van zijn lijn af, maar niet voldoende om te worden teruggezet. Groenewegen kon zich geen moment mengen in de strijd om de zege.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl