NOS NieuwsAangepast

Man meegesleurd door rijdende auto na verkeersruzie in Amsterdam

In Amsterdam is afgelopen nacht een man na een verkeersruzie honderden meters meegesleurd door een auto. De 21-jarige man was kort daarvoor op zijn scooter aangereden en ging verhaal halen bij de bestuurder.

De automobilist, die volgens het slachtoffer geen Nederlands of Engels sprak, probeerde hem daarop bij zijn auto weg te duwen en trok op toen dat niet lukte.

"Ik heb me vastgehouden aan het portier en heb zo een paar straten aan de auto gehangen", vertelt de scooterrijder. De auto botste bij de vluchtpoging tegen meerdere geparkeerde auto's aan. Omdat de man vermoedde dat de automobilist gewapend was, liet hij de auto na een paar honderd meter los.

Ondanks de klappen die hij hangend aan het portier incasseerde, is alleen zijn knie gekneusd. Hij heeft ook een paar schaafwonden aan de rit overgehouden.

Gevlucht

De auto is niet lang nadat de scooterrijder het portier losliet tot stilstand gekomen, waarop de inzittenden te voet zijn gevlucht. De bestuurder zou een Franssprekende man zijn met een zwart-wit gestreepte trui en grijze of witte Nike-schoenen.

Naast de bestuurder van de auto zat een vrouw, die volgens de meegesleurde scooterrijder tijdens de dollemansrit niet op of om keek. De man had het idee dat het duo in de wagen onder invloed was van drugs of alcohol.

Een van de eigenaren van de geramde auto's heeft aangifte gedaan bij de politie. De scooterrijder nog niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl