Zinedine Zidane voorafgaand aan het duel tegen Napoli
NOS VoetbalAangepast

Real ontvangt Napoli, 'godzijdank speelt Diego niet meer'

Real Madrid hervat vanavond (20.45 uur) de jacht op titelprolongatie in de Champions League met een thuiswedstrijd tegen Napoli. En als Napoli zich opmaakt voor een grote wedstrijd, is levende legende Diego Maradona nooit ver weg.

Maradona speelde van 1984 tot en met 1991 voor Napoli en dirigeerde de club in die periode naar twee landstitels en de eindzege in het UEFA Cup-toernooi. In de Zuid-Italiaanse stad wordt de Argentijn nog altijd verafgood. Met enige regelmaat duikt hij tegenwoordig als toeschouwer op bij wedstrijden van Napoli. Zo ook vanavond als de club in de achtste finales van de Champions League op bezoek gaat bij Real Madrid.

'Godzijdank speelt hij niet'

De trainer van Real Madrid, Zinedine Zidane, is niet onder de indruk van de aanwezigheid van de Argentijnse sterspeler van weleer. "Met alle respect voor Maradona, die ik op mijn veertiende voor het eerst zag spelen, maar ik zal banger zijn voor de spelers van Napoli dan voor Maradona. Hij was een van de beste voetballers, of misschien wel de beste aller tijden. Maar ik denk nu vooral aan de wedstrijd en hoe zij zullen spelen..."

Ook middenvelder Luka Modric is blij dat hij niet wakker hoeft te liggen van Maradona. "Godzijdank speelt hij niet. Daar zijn we blij om..."

Zidane niet bang voor Maradona

Ondanks de lichte vrees die Zidane voelt, ziet hij het duel met vertrouwen tegemoet. "Wij beschikken ook over onze wapens. Het wordt een mooie pot. Dat wil ik zien."

Robben: Arsenal is sterker geworden

De andere wedstrijd van vanavond is Bayern München-Arsenal. Beide teams kwamen elkaar de laatste jaren vaker tegen en steevast trokken de Duitsers aan het langste eind.

Bayern-ster Arjen Robben denkt dat het dit keer een stuk lastiger zal worden. "Arsenal is gevaarlijker geworden. Ik denk dat de kans fifty-fifty is dat we doorgaan", liet hij deze week weten in een interview met The Telegraph.

"Hun niveau is hoger geworden en ze zijn voor iedereen een lastige tegenstander. We hebben er vertrouwen in, maar het gaat spannend worden."

Arjen Robben op de training van dinsdag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl