Medewerker in de verffabriek van AkzoNobel.
NOS Nieuws

Omzet AkzoNobel daalt, maar winst blijft op peil

Verf- en chemieproducent AkzoNobel heeft een goed jaar achter de rug. Ondanks een dalende omzet door vooral wisselkoers-effecten bleef de winst met 970 miljoen euro op niveau. Voor dit jaar verwacht het bedrijf in bijna alle regio's betere zaken te doen dan in 2016.

De omzet daalde met 4 procent tot 14,2 miljard euro.

Het concern voorziet positieve ontwikkelingen in Europa, Noord-Amerika en Azië, terwijl de moeilijke omstandigheden in Latijns-Amerika naar verwachting stabiliseren. Daarbij zal er wel sprake blijven van "enige economische en politieke onzekerheid", aldus Akzo.

Volgens topman Ton Büchner realiseerde AkzoNobel "recordniveaus op het gebied van winstgevendheid en maken we verdere stappen in voortdurende verbetering en groei". Zo bleef het concern afgelopen jaar investeren in verdere groei, met nieuwe fabrieken en onderzoeksfaciliteiten in de VS, Engeland, China en India.

Innovatief

Akzo introduceerde afgelopen jaar innovatieve nieuwe producten en het bedrijf zette volgens Büchner belangrijke stappen in duurzaamheid. Zo heeft het Akzo in Noordwest-Engeland een centrum voor het opnieuw produceren van gebruikte verf. Hiermee wil de fabrikant verfverspilling aanpakken.

AkzoNobel (met merken als Jozo, Sikkens en Flexa) heeft 46.000 medewerkers in 80 landen. In Nederland werken ongeveer 5000 mensen bij het bedrijf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl