Benfica is beter Borussia de baas

Benfica heeft in de achtste finales van de Champions League het thuisduel met Borussia Dortmund tegen de verhouding in gewonnen. Dortmund was de betere ploeg, kreeg ook de beste kansen, maar de Portugezen wonnen met 1-0.

Konstantinos Mitroglou heeft Benfica op voorsprong gezet

Behoudens de beginfase had Dortmund het voor rust voor het zeggen. Pierre Emerick Aubameyang schoot in de tiende minuut van dichtbij over en halverwege de eerste helft kon verdediger Victor Lindelöf zich maar net in de baan van het schot van Ousmane Dembélé werpen.

Toch kwam Benfica kort na rust na een corner op 1-0. Doelman Roman Bürki was onderweg om de kopbal van Luisão te gaan keren, maar Kostas Mitroglou onderschepte bal en tikte van dichtbij binnen.

Doelman excelleert

Dortmund had de stand al snel gelijk kunnen trekken, maar Aubameyang had zijn dag niet. Eerst schoot hij in kansrijke positie vanuit de draai over en vervolgens miste hij een uitgelezen kans vanaf elf meter. Hij schoot de strafschop, toegekend na hands van Ljubomir Fejsa, bal recht op doelman Ederson af.

Die Braziliaanse doelman bevestigde zeven minuten voor tijd uit zijn status als man van de wedstrijd met een fantastische redding op een van richting veranderde volley van Christian Pulisic.