NOS SportAangepast

'Topseed' Cilic verslaat Paire en moet om hem lachen

Marin Cilic heeft bij het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam ten koste van Benoît Paire de tweede ronde bereikt. De Kroaat, die na de afmelding van Rafael Nadal en Stan Wawrinka als eerste is geplaatst, won met 5-7, 6-3, 6-2 van de Fransman.

'Topseed' Cilic neemt eerste horde in Ahoy

Paire wankelde in de tiende game van de eerste set, maar hield stand. De mondiale nummer 42 forceerde direct daarna een break en stelde een game later de winst in de eerste set veilig met een ace.

Cilic, die in 2014 finalist was, kende daarna amper problemen. Paire sputterde nog even tegen in de lange zesde game van de derde set, maar kon de break die hij net daarvoor door een dubbele fout had geïncasseerd, niet repareren.

Rare fratsen

De Fransman liet de laatste game zelfs lopen, maar haalde zoals wel vaker meer rare fratsen uit. Hij gooide met zijn racket, gebaarde naar het publiek en schopte tegen de boarding.

Teleurstelling Benoit Paire

"Het is lastig spelen tegen Paire. Je weet nooit wat hij gaat doen. Het is niet makkelijk om je alleen op jezelf te concentreren", zei Cilic op de persconferentie met een lach op zijn gezicht.

"Hij wisselt gekke fouten af met mooie winners. Hij is enorm getalenteerd, maar zijn spel gaat op en neer. Tegen Paire zit je in ieder geval nooit in de relaxmodus."

Cilic: belangrijk om mentaal sterk te blijven

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl