In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Eis: 5000 euro boete voor arts na dood jongen (10)

Het Openbaar Ministerie eist een boete van vijfduizend euro tegen een voormalige kinderarts van het ziekenhuis in Geleen. Daarnaast is een half jaar voorwaardelijke celstraf tegen haar geëist.

De arts zou nalatig zijn geweest bij de behandeling van een tienjarige patiënt uit Born, in mei 2013. De jongen overleed aan een hersenbloeding. De arts wordt dood door schuld verweten, meldt 1Limburg.

Hoofdpijn

Begin mei 2013 werd de jongen opgenomen vanwege braken en hevige hoofdpijn. Artsen gingen uit van een migraine-aanval, maar na verloop van tijd werden de symptomen erger.

De kinderarts kreeg het vermoeden dat er iets anders aan de hand was dan migraine. Zij koos voor het maken van een mri-scan de volgende ochtend, in plaats van onmiddellijk een ct-scan.

Hersenbloeding

Die avond ging het mis en moest de jongen worden gereanimeerd. Een spoedoperatie in het ziekenhuis in Maastricht kwam te laat.

Uit de autopsie bleek dat er drie weken eerder sprake was geweest van een hersenbloeding bij de jongen.

Een deskundige verklaarde voor de rechtbank dat er voldoende aanleiding was voor een ct-scan. Die had volgens hem het leven van de jongen kunnen redden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl