In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Vijf jaar cel geëist tegen Brabantse 'wonderbelegger'

Het Openbaar Ministerie wil dat 'wonderbelegger' Rob van den B. uit Gemert vijf jaar de cel in gaat. Hij zou beleggers voor miljoenen hebben opgelicht.

De 52-jarige Van den B. kreeg in totaal meer dan negen miljoen euro toevertrouwd van zijn klanten, die hij volgens het OM verleidde met mooie praatjes en grote beloften.

Een deel van het geld belegde hij daadwerkelijk, maar met weinig succes. De rest gebruikte hij voor privé-doeleinden. Zo investeerde hij in de discotheek van zijn partner en kocht hij dure auto's.

Tientallen investeerders gingen het schip in. Een van hen verloor meer dan vier miljoen euro. Hij raakte daardoor in een depressie en deed een zelfmoordpoging. Andere slachtoffers verloren al hun spaargeld.

Uit de hand gelopen

Bij de FIOD gaf Van den B. toe dat hij niet helemaal eerlijk is geweest. In de rechtbank las hij vandaag een verklaring voor waarin hij betoogde dat hij slachtoffer is geworden van zijn eigen succes, meldt Omroep Brabant.

"Ik had niet gedacht dat het zo groot zou worden. Op een gegeven moment ben ik slordig geworden", verklaarde de man. "Mijn klanten zijn veel kwijtgeraakt, maar ik ben ook alles kwijt. Dat allemaal door een uit de hand gelopen hobby."

Volgens de advocaat van de man zijn de beleggers niet opgelicht omdat ze bewust en in blind vertrouwen hun geld hebben gegeven. Hij weerspreekt bovendien dat de beloofde rendementen onhaalbaar waren. De rechter doet op 28 februari uitspraak.

Advertentie via Ster.nl