Alexis Pinturault, Mathieu Faivre en Tessa Worley knuffelen na het behalen van de wereldtitel
NOS SportAangepast

Franse skiploeg pakt wereldtitel landenwedstrijd

De Franse skiploeg heeft op de WK in het Zwitserse St. Moritz goud gewonnen in de landenwedstrijd.

De Franse ploeg (Adeline Baud Mugnier, Tessa Worley, Mathieu Faivre en Alexis Pinturault) rekende in het knock-outtoernooi af met achtereenvolgens Rusland, Noorwegen, Zweden en, in de finale, Slowakije.

In de finale gaf zowel Worley als Baud Mugnier toe op respectievelijk Petra Vlhova en Veronika Velez Zuzulova. Daar stonden overwinningen tegenover van reuzenslalomspecialist Pinturault en Faivre. Opgeteld won Frankrijk met het kleine verschil van 0,08. Het brons in de landenwedstrijd ging naar Zweden.

Franse skiploeg pakt wereldtitel landenwedstrijd

Belg verrast Hirscher

Oostenrijk, de wereldkampioen van 2013 en 2015, kwam niet verder dan de kwartfinales. Maar de grootste verrassing deed zich voor in de eerste ronde tussen Oostenrijk en België. Oostenrijk won, zoals verwacht, maar de Belg Dries van den Broecke zorgde voor een surprise door Marcel Hirscher in een rechtstreeks duel te verslaan.

"Mijn tijd was niet zo slecht, maar die Belg heeft gewoon verdraaid goed geskied", zei Hirscher na afloop. De 21-jarige Van den Broecke was trots: "Ik heb eindelijk laten zien wat ik kan. Ik moet niet meer aan mezelf twijfelen en stap voor stap beter en sneller worden. Dan kan ik Marcel nog vaker verslaan."

Een goed gevuld erepodium, met (vlnr) Slowakije, Frankrijk en Zweden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl