Broederliefde in de categorie Album bij de uitreiking van de Edison Pop-prijzen.
NOS NieuwsAangepast

Broederliefde heeft beste album, Anouk wint Oeuvre Edison

Anouk heeft de Edison oeuvreprijs gewonnen. De jury van de muziekprijs noemt de zangeres de grootste rockster van Nederland.

De jury, onder leiding van Ruud de Wild, prijst Anouk voor haar vernieuwing. "Ze kijkt niet in de achteruitkijkspiegel, maar voortdurend vooruit, naar nieuwe muziek om te ontdekken, nieuwe stijlen om mee te experimenteren, nieuwe plannen, nieuwe energie."

Anouk was zelf niet bij de uitreiking aanwezig.

Edison voor Broederliefde

Broederliefde

De Edison voor beste Album ging naar Hard Work Pays Off 2 van Broederliefde. 2016 was het jaar van de Rotterdamse formatie, aldus de jury.

Het beste nummer was In the Name of Love. "Geen discussie aan de jurytafel, Martin Garrix heeft met In The Name Of Love een wereldhit van grote klasse gemaakt en kende daarin in Nederland in 2016 geen enkele concurrentie."

Indian Askin met hun prijs in de categorie Nieuwkomer bij de Edison Pop-prijzen

In de categorie Pop won Douwe Bob met zijn album Fool Bar. De jury is onder de indruk van de ontwikkeling die de 24-jarige zanger heeft doorgemaakt.

De cd Leef van André Hazes Jr. won in de categorie Volksmuziek. De band Kensington was met Control de beste in de rock-categorie.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar
  • ANP
    Rotterdam Airlines met hun prijs in de categorie Hiphop
  • ANP
    Indian Askin op de rode loper voorafgaand aan de prijsuitreiking

De Edisons zijn de oudste muziekprijzen in Nederland. Ze worden al sinds 1960 uitgereikt, in de genres klassiek, pop en jazz. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d'Hont.

Eerdere winnaars van de oeuvreprijs zijn Thé Lau (2015), Marco Borsato (2011) en Eddy Christiani (2005).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl