Joël Veltman
NOS VoetbalAangepast

Veltman biedt excuses aan voor onsportieve actie

Joël Veltman heeft op Twitter zijn excuses aangeboden voor zijn onsportieve actie in het duel met Sparta Rotterdam. De Ajax-verdediger reageert daarmee op de discussie die inmiddels al de hele wereld is overgegaan.

"Terugkomend op mijn actie en reactie over wat ik heb gedaan in de wedstrijd tegen Sparta, en zeker tegen Iván Calero, zeg ik sorry! Dit had ik niet mogen doen, gebeurde in een opwelling, maar het blijft onsportief. Nogmaals sorry daarvoor!", schrijft Veltman, die zijn tweets ook in het Engels verstuurde vanwege de mondiale aandacht.

Slim of onsportief?

In de gewonnen wedstrijd tegen Sparta (2-0) doet Veltman alsof hij het spel stil wil leggen vanwege een blessure van Bertrand Traoré. Sparta-speler Iván Calero ziet Veltmans armgebaren, stopt zijn spel en draait zich om. Niet veel later blijkt het een truc van Veltman te zijn. Hij zet zijn actie door en geeft de bal hard voor in het strafschopgebied.

De beelden gaan vervolgens de wereld over. In Engeland, Duitsland, Italië, Spanje, Mexico en zelfs Vietnam spreken ze schande van de actie van de Ajax-verdediger.

Joël Veltman gaat de wereld over

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl