NOS SportAangepast

In een week vol ophef bij de Knicks staat Anthony op

Uitgerekend Carmelo Anthony heeft New York Knicks een goed uiteinde bezorgd van een zeer tumultueuze week. Met 21 punten leidde hij zijn team naar een 94-90 thuiszege op San Antonio Spurs, toch niet de minste tegenstander in de NBA.

Door de overwinning kwam er een einde aan een serie van vier nederlagen. De Knicks blonken in Madison Square Garden defensief uit en zaten de Spurs, het beste schuttersteam van de NBA, zo dicht op de huid dat die maar 6 van hun 29 driepunters raak konden schieten.

Het is de 23ste overwinning van New York dit seizoen, terwijl de teller bij San Antonio, de nummer twee van de Western Conference, al op 41 staat.

Rumoer in Madison Square Garden

Voor Anthony was het fijn om weer eens goed in het nieuws te komen. Knicks-voorzitter Phil Jackson probeert zijn sterspeler al weken te transfereren, terwijl die zelf niet zo nodig weg wil. De Cavaliers, Clippers en Celtics zouden in de markt voor hem zijn.

Maar buiten de serie nederlagen en het rumoer rond Anthony zorgde voormalig Knicks-speler Charles Oakley deze week voor de meeste ophef. Hij bezocht het duel met Los Angeles Clippers, maar werd vanwege vermeend onbehoorlijk gedrag uit het stadion verwijderd. En dat ging niet zonder slag of stoot.

In Toronto boekte Detroit Pistons een 102-101 overwinning op de Raptors. Kentavious Caldwell-Pope maakte 5 van zijn 21 punten in de laatste minuut en was daarmee goud waard voor de bezoekers. Toronto heeft nu tien van zijn laatste veertien duels verloren.

NBA-uitslagen zondag

ThuisploegUitploegUitslag
Minnesota TimberwolvesChicago Bulls117-89
New York KnicksSan Antonio Spurs94-90
Toronto RaptorsDetroit Pistons101-102
Sacramento KingsNew Orléans Pelicans105-99

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl