Het orkest was genomineerd voor een Prokofjev-uitvoering onder leiding van Mariss Jansons
NOS NieuwsAangepast

Concertgebouworkest grijpt naast Grammy

Het Koninklijk Concertgebouworkest is niet in de prijzen gevallen bij de Grammy Awards. Het orkest was op het Amerikaanse muziekprijzengala genomineerd in de categorie 'beste orkestrale uitvoering', maar legde het af tegen het Boston Symphony Orchestra.

De nominatie voor het KCO was voor een uitvoering van de vijfde symfonie van Sergej Prokofjev onder leiding van dirigent Mariss Jansons.

Vorig jaar ging wel een Grammy naar een Nederlands orkest. Toen sleepte het Metropole Orkest de prijs in de categorie 'contemporain instrumentaal album' in de wacht.

Bowie en Beyoncé

Op de gala-avond in Los Angeles werden vannacht Grammy's uitgereikt in 84 categorieën. Vanwege het grote aantal prijzen werd een deel uitgereikt voorafgaand aan de grote awardshow. Daaronder was ook de categorie waarin het KCO was genomineerd.

Uiteindelijk werd de Britse zangeres Adele met vijf awards de grote winnaar van de avond. Eenzelfde aantal prijzen ging naar David Bowie, die begin vorig jaar overleed kort na verschijning van zijn album Blackstar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl