Ook La La Land-actrice Emma Stone en regisseur Damien Chazelle werden bekroond

La La Land wint belangrijkste Britse filmprijs Bafta

In Londen heeft La La Land de Bafta gewonnen voor beste film. In totaal ging de musicalfilm bij de uitreiking van de belangrijkste Britse filmprijzen aan de haal met vijf awards. De film had elf nominaties.

La La Land-actrice Emma Stone kreeg de prijs voor beste actrice en ook regisseur Damien Chazelle werd bekroond. De andere twee Bafta's voor La La Land waren voor de muziek en voor de cinematografie.

De prijs voor de beste acteur ging voorbij aan de neus van La La Land-acteur Ryan Gosling. Casey Affleck won die award voor zijn rol in Manchester by the Sea. De Bafta's voor beste bijrollen gingen naar Dev Patel (Lion) en Viola Davis (Fences).

De prijs voor de beste documentaire ging naar The 13th en beste Britse film werd I, Daniel Blake van de 80-jarige regisseur Ken Loach.

Oscars en Golden Globes

De Britse filmprijzen zijn een belangrijke graadmeter voor de Oscars, die op 26 februari worden uitgereikt. La La Land is ook dan de grootste kanshebber, met een recordaantal van veertien nominaties.

De musicalfilm was onlangs ook de grote winnaar bij de Golden Globe Awards in Los Angeles. De film was genomineerd in zeven categorieën en nam alle zeven Golden Globes mee naar huis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl