Otter wil succes van Minsk verzilveren bij WK Rotterdam

Zes keer goud, dertien keer zilver en negen keer brons: 28 medailles in totaal. Nog nooit draaiden de Nederlandse shorttrackers zo'n goed wereldbekerseizoen. En dat terwijl het WK in Rotterdam aanstaande is.

Otter laat zijn licht schijnen over succesvol wereldbekerseizoen
Shorttrack-bondscoach Jeroen Otter laat tijdens de wereldbekerfinale in Minsk zijn licht schijnen over het succesvolle seizoen.

Bovendien schreven Suzanne Schulting (1.000 meter), Sjinkie Knegt (1.500 meter) en de mannenaflossingsploeg het eindklassement op hun naam.

Bondscoach Jeroen Otter kon bij de wereldbekerfinale in Minsk zijn geluk niet op. "Dit is verreweg het beste seizoen voor Nederland, maar het jaar draait om het WK", zei hij. "We zouden veel wereldbekermedailles willen inleveren voor een aantal WK-medailles."

Verwachtingen voor het WK

Otter erkent dat de goede prestaties verwachtingen scheppen voor het WK op 10, 11 en 12 maart in Ahoy. "Het wordt een superenerverend toernooi. Ik hoor dat het heel erg goed gaat met de kaartverkoop. Dat zal ons energie geven."

"Maar de concurrentie is ongelooflijk sterk in onze sport. De Chinezen, de Koreanen, de Amerikanen of de Canadezen, noem ze maar op."

Schulting geniet van wereldbekereindzege: heel erg cool
Een reactie van shorttrackster Suzanne Schulting na haar eindzege van het klassement op de 1.000 meter bij de wereldbekerfinale in Minsk.
1/4Schulting geniet van wereldbekereindzege: heel erg cool
Shorttrackers dik tevreden met eindzege wereldbeker
Een reactie van de aflossingsploeg na de eindzege van het wereldbekerklassement.
2/4Shorttrackers dik tevreden met eindzege wereldbeker
Tevreden Yara Van Kerkhof hoopt op individuele WK-deelname
Een reactie van shorttrackster Yara van Kerkhof na haar bronzen medaille op de 500 meter bij de wereldbekerfinale in Minsk.
3/4Tevreden Yara Van Kerkhof hoopt op individuele WK-deelname
De Vries: ik kan meer dan ik denk en voel vertrouwen
Een reactie van shorttrackster Rianne de Vries na haar zilveren medaille op de 1.000 meter bij de wereldbekerfinale in Minsk.
4/4De Vries: ik kan meer dan ik denk en voel vertrouwen