Luuk de Jong kopte de 1-0 binnen voor PSV: de blijdschap is groot

FC Utrecht vijfde prooi voor PSV in 2017

Het jaar 2017 verloopt qua resultaten vooralsnog prima voor PSV. De ploeg van coach Phillip Cocu bond in zijn vijfde duel van het jaar ook FC Utrecht aan de zegekar: 3-0. Soepel ging het echter niet in Eindhoven.

PSV speelde flets in de eerste helft. Luuk de Jong kreeg toch een grote kans op de 1-0. Na een goede aanname draaide hij zich om om te schieten, maar de aanvoerder van PSV zag toen ineens Giovanni Troupée de bal wegwerken. Ook Marco van Ginkel had de 1-0 op de schoen, maar hij liet doelman David Jensen de bal van zijn voet plukken.

PSV scoorde voor rust dus niet. Utrecht deed dat wel. Na een flitsende aanval joeg Nacer Barazite de bal in het dak van het doel, maar tot zijn verbazing stak de assistent-scheidsrechter de vlag in de lucht en dus werd het doelpunt - onterecht, zo bleek later - geannuleerd.

Marco van Ginkel baalt na een gemiste kans

Kort na rust kopte De Jong met een mooi boogballetje de 1-0 op het scorebord. Dat deed hij uit een hoekschop die werd versierd door invaller Steven Bergwijn. De vervanger van Gastón Pereiro tikte twee minuten na de 1-0 de 2-0 binnen, dit keer op aangeven van De Jong.

PSV leek daarna door te drukken en de score op te voeren, maar bij de eindpass ontbeerde de thuisploeg steeds net de scherpte die vereist is voor een doelpunt. Davy Pröpper kwam nog dicht in de buurt met een pegel op de lat. De knal van Van Ginkel in blessuretijd verdween wel tussen de palen en achter Jensen.