NOS SportAangepast

Bertens mist zelfvertrouwen: geen idee wat het is

Kiki Bertens wanhoopt nog niet, maar het moet niet te lang gaan duren. De beste tennisster van Nederland zoekt al weken naar haar zelfvertrouwen en bleef ook dit weekend met vraagtekens achter na een teleurstellende Fed Cup-ontmoeting in Minsk.

Bertens zoekend naar zelfvertrouwen: geen issue van maken

"Ik heb geen idee wat het is, ik voel de ballen momenteel niet. Het is een kwestie van doortrainen", zei Bertens, die zaterdag wel met pijn en moeite haar duel won, maar zondag roemloos ten onder ging. Oranje verloor uiteindelijk met 4-1.

"Ik sta momenteel zonder vertrouwen te tennissen en ben heel erg op zoek om het goede gevoel weer te vinden", aldus de Nederlandse, die volgende week op het toernooi in Doha in actie komt.

Geen zorgen

Ze blijft echter koel. "Ik maak me vooralsnog niet te veel zorgen, omdat je door het jaar heen altijd wel van dit soort fases hebt. Het is vooral belangrijk om met Raemon (Sluiter, red.) een plan te maken hoe we dit kunnen oplossen."

Coach Sluiter, die niet bij de Fed Cup-aanwezig was, wijt het matige niveau van Bertens aan haar fitheid en de tegenvallende prestaties in Australië.

Captain Paul Haarhuis had zich snel neergelegd bij de nederlaag met zijn Fed Cup-team. Oranje imponeerde vorig jaar nog met een plaats in de halve finales, maar van die flow bleek in Minsk weinig over.

"Het zijn allemaal details waarop we nu verliezen, dus het gaat me te ver om te zeggen dat we geen schim van vorig jaar zijn", vond de Eindhovenaar. "We hebben in alle wedstrijden kansen gehad. Kiki heeft vandaag minder gespeeld, maar dat kan gebeuren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl