Knuffels voor Bertrand Traoré; hij heeft Ajax op 1-0 gezet

Met Keizer in gedachten speelt Ajax met Sparta

Ajax heeft overtuigend afgerekend met Sparta Rotterdam. Door doelpunten van Bertrand Traoré en Kasper Dolberg werd het 2-0 in de Arena. De Rotterdammers kwamen nog genadig weg met die eindstand.

Na een minuut stilte voor de vrijdag overleden Piet Keizer, nam Ajax het initiatief. Een voorzet van Hakim Ziyech werd door Nick Viergever over getikt en Davy Klaassen drong af en toe dreigend de zestien binnen, maar hij stuitte steeds op een Spartaans been.

Een minuut stilte voor Piet Keizer

Op slag van rust was Traoré wel succesvol. De Burkinese aanvaller, terug van de Afrika Cup, kapte zich goed vrij en vond de korte hoek. Drie minuten na rust zat Ajax op rozen. Ziyech wandelde om Michel Breuer heen en gunde de 2-0 aan Dolberg.

Passeeractie Veltman voer voor discussie

Niet veel later legde Joël Veltman een opmerkelijke actie op de mat. Hij gebaarde dat het spel moest stoppen omdat Traore geblesseerd op de grond lag, maar als zijn tegenstander omkijkt zet hij toch een aanval in.

Kasper Dolberg en Hakim Ziyech bedanken elkaar na de 2-0
    Nick Viergever mist op fraaie wijze een kans

Ajax ging op zoek naar meer goals, maar Traoré raakte de paal en Breuer haalde een kopbal van Viergever van de lijn.

Twee minuten voor tijd kwam ook Frenkie de Jong nog binnen de lijnen. Het was het eredivisiedebuut voor de 19-jarige middenvelder en hij deed direct van zich spreken met een paar fijne acties.