NOS SportAangepast

Feuz wint afdaling en mag met Federer op de foto

Met Roger Federer als enthousiaste supporter op de eerste rij in St. Moritz heeft Beat Feuz bij de WK voor een groot Zwitsers feest gezorgd. De 30-jarige snelheidsduivel veroverde de wereldtitel op het koningsnummer, de afdaling.

Feuz pakt wereldtitel en mag met Federer op de foto

Feuz, twee jaar geleden bij de WK goed voor brons op de afdaling en zaterdag 30 geworden, bleef de 35-jarige Canadees Erik Guay 0,12 seconde voor. Guay won woensdag nog de Super G. Het brons was voor de Oostenrijker Max Frank, die 0,37 seconde moest toegeven op Feuz.

Piste aangepast

De afdaling kon zaterdag niet doorgaan vanwege hardnekkige mist. Een dag later speelde de nevel de wedstrijd alsnog een beetje parten. Het zicht was voor de eerste tien starters een stuk slechter. De steile piste, waar skiërs binnen enkele seconden na de start een snelheid van 100 km/uur bereiken, werd zondag wat aangepast. De start vond een stuk lager plaats.

De Zwitserse skiër Beat Feuz op weg naar de wereldtitel op de afdaling

Feuz ging naar beneden toen de mist was opgetrokken en dook 0,39 onder de tijd van Kjetil Jansrud en Patrick Küng, die samen aan de leiding gingen. Guay en Franz gingen na Feuz naar beneden, haalden hoge snelheden maar bleven uiteindelijk boven de tijd van de Zwitser steken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl