Wereldkampioen Nuis: dit is gewoon zo gestoord

"Wat moet ik nou zeggen, joh? Ik heb nu al zin in de Olympische Spelen volgend jaar. Als ik dit kan op dit ijs, laat ze maar komen allemaal!"

Wereldkampioen Nuis: dit is gewoon zo gestoord
De reactie van schaatser Kjeld Nuis na de 1.500 meter bij de WK afstanden in Zuid-Korea.

Een dag nadat Kjeld Nuis wereldkampioen werd op de 1.000 meter, veroverde hij op zondag ook het goud op de 1.500 meter bij de WK afstanden. Op het olympische ijs in Gangneung versloeg hij zijn rivaal Denis Joeskov in een ijzersterke tijd van 1.44,36.

"Dit is gewoon zo gestoord", aldus Nuis na zijn gouden race. "Mijn tijd: 1.44,36. Ik weet niet hoe ik dat heb gedaan. Eindelijk, eindelijk heb ik deze titel. Ik droomde van deze tijd."

WK afstanden: 1.500 meter (m)
NL
Een samenvatting van de 1.500 meter voor mannen op de WK afstanden in Zuid-Korea.Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Nuis reed de rit van zijn leven op het koningsnummer. "Ik voelde me zo sterk. Ik opende relaxed en daarna reed ik zo hard als ik kan. Het was zo'n lekkere rit, ik geloof niet dat ik ooit zo'n 1.500 meter heb gereden. Ik pakte Joeskov op de kruising, echt fantastisch. Dit was een harde diss naar hem!"