Michaëlla Krajicek baalt tijdens haar duel met Aryna Sabalenka
NOS SportAangepast

Bertens en Krajicek laten zich afbluffen; Fed Cup-team verliest

Het Nederlandse Fed Cup-team is er niet in geslaagd om net als in 2016 de halve finales van de wereldgroep te halen. De ploeg van captain Paul Haarhuis boog met 3-1 voor Wit-Rusland en wacht nu in april een promotie-/degradatieduel.

De ploegen hadden elkaar zaterdag in balans gehouden, maar zondag ging Kiki Bertens met 6-3, 6-4 onderuit tegen Aljaksandra Sasnovitsj en Michaëlla Krajicek verloor met 7-6 (5), 6-4 van Aryna Sabalenka.

Bertens bracht Oranje zaterdag nog op gelijke hoogte met een zwaarbevochten overwinning op Aryna Sabalenka, maar tegen Sasnovitsj (WTA-128) bakte de nummer 24 van de wereld er niets van.

Kiki Bertens tijdens haar wedstrijd tegen Aljaksandra Sasnovitsj

Ongeïnspireerde indruk

Bertens oogde vermoeid, ongeïnspireerd en maakte liefst 34 onnodige fouten. In de eerste set liet ze in negen games maar liefst negentien onnodige fouten noteren. In de tweede set voegde ze daar nog eens vijftien afzwaaiers aan toe.

Op 5-3 leek Sasnovitsj haar derde matchpoint te benutten, maar het punt moest worden overgespeeld omdat de bal kapot was. De Wit-Russin was daardoor even van slag en werd prompt gebroken, mede door twee dubbele fouten. Een game later had ze zich alweer herpakt en sloeg ze alsnog toe.

Fed Cup: Bertens mist vorm en lijdt kansloze nederlaag

Krajicek komt tekort

Krajicek kwam tegen Sabalenka nog goed uit de startblokken. Ze kwam op 4-2, maar in het vervolg heerste de 18-jarige Sabalenka. De Wit-Russische hardhitter dicteerde de rally's en imponeerde met prachtige winners.

In de tweede set repareerde Krajicek nog wel een dubbele break achterstand (van 1-4 naar 4-4), maar verder liet de gretige Sabalenka het niet komen.

Het is nog niet bekend wie in april de tegenstander van Oranje wordt.

Krajicek kan Fed Cup-ploeg niet behoeden voor nederlaag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl