Bart Ramselaar
NOS VoetbalAangepast

Ramselaar loopt niet de polonaise tegen oude liefde FC Utrecht

De WhatsApp-berichten vlogen de afgelopen week heen en weer tussen PSV'er Bart Ramselaar en zijn oude ploegmakkers van FC Utrecht. Een dolletje hier of een stekelige opmerking daar. Vanmiddag (16.45 uur) is daar op het veld even geen ruimte voor.

Ramselaar (20) verwacht dan een bijzonder weerzien met de club die hem klaarstoomde voor het topvoetbal. "Je leeft wel anders naar deze wedstrijd toe", aldus de dynamische middenvelder van PSV. "Het zijn toch vrienden waartegen je speelt."

Kind van de club

"Utrecht voelt als mijn thuis, maar dat is PSV ook geworden. Ik was het kind van de club, heb mooie dingen meegemaakt tot en met de bekerfinale aan toe. Die ging helaas wel verloren tegen Feyenoord."

'Linksbuiten' Ramselaar stelt zich respectvol op richting Utrecht

Er komt een glimlach op het gezicht van de Oranje-international als het over zijn eredivisiedebuut gaat. "Dat was op 1 maart tegen Feyenoord, 0-0. Ik mocht drie minuutjes meedoen, plus wat blessuretijd", zegt hij resoluut.

Hij mist zijn Utrechtse periode soms wel. "Natuurlijk, ik heb daar zes jaar gespeeld en ben met een aantal spelers opgegroeid. Dan is het vreemd als je ineens weg bent. Maar ik heb hier (in Eindhoven, red.) ook plezier en ben goed opgevangen. Dus in dat opzicht heb ik niet echt iets om te missen."

Ik ben geen echte linksbuiten, dus ik zie het als een compliment dat ik daar mag spelen.

Bart Ramselaar

Phillip Cocu ging creatief om met het vertrek van Luciano Narsingh bij PSV. Gáston Pereiro nam diens positie over en Ramselaar verkaste, ook door de komst van Marco van Ginkel op het middenveld, naar de zijkant als een naar eigen zeggen 'valse linksbuiten'.

En dat bevalt de jongeling goed. "Soms zak ik ook terug naar het middenveld, waardoor ik weer diepgang voor andere spelers creëer", zegt hij daarover. "Tot nu toe gaat het goed. Vier wedstrijden op die positie, vier keer gewonnen."

Ramselaar scoort erop los voor FC Utrecht en PSV

Jetro Willems is zo'n speler voor wie Ramselaar ruimte kan creëren, getuige de twee treffers die Willems vorige week in tegen AZ maakte. "Ik ben geen echte linksbuiten, dus het is denk ik ook een compliment dat ik op die positie mag spelen."

Juichen of niet?

Dan nog even over FC Utrecht. Ramselaar krijgt het cliché voor zijn voeten geworpen: gaat hij juichen als hij scoort tegen zijn oude club? "Ik word meestal wel een beetje wild als ik scoor, maar ik probeer rustig te blijven. Dat vind ik ook wel respectvol."

Bart Ramselaar (links) nam in december met Ruud Boymans afscheid van het publiek van FC Utrecht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl