Grigor Dimitrov
NOS SportAangepast

Deelnemers ABN Amro-toernooi op dreef in Montpellier en Sofia

Richard Krajicek kreeg deze week met de afmeldingen van Rafael Nadal en Stan Wawrinka de nodige klappen voor het ABN Amro-toernooi. Met de vorm van een aantal andere deelnemers zit het in ieder geval goed.

Grigor Dimitrov, David Goffin, Richard Gasquet en Alexander Zverev komen volgende week, als het goed is, in actie in Rotterdam en spelen zondag voor een ATP-titel.

Finale op thuistoernooi

Dimitrov haalde bij zijn eerste optreden in Sofia direct de finale. De Bulgaar neemt het daarin op tegen Goffin, die hij in hun vijf vorige ontmoetingen telkens de baas was.

Dimitrov, halvefinalist op de Australian Open, walste in een uur met 6-1, 6-3 over Nikoloz Basilasjvili heen. De Georgiër kreeg weliswaar drie breekkansen, maar Dimitrov werkte die gedecideerd weg.

Veel spannender was het duel van Goffin met titelhouder Roberto Bautista Agut. Beide spelers verloren in de derde set drie keer hun opslag, waarna de Belg de Spanjaard in de tiebreak op de knieën dwong: 5-7, 6-4, 7-6 (3).

Makkie Gasquet, Zverev knokt

Zverev en Gasquet strijden om de titel in Montpellier. De jonge Zverev (19 jaar) was publieksfavoriet Jo-Wilfried Tsonga met 6-7 (6), 6-2, 6-4 de baas en Gasquet won het Franse onderonsje met Benoît Paire met 6-2, 6-2.

Richard Gasquet doet goede zaken in eigen land

In de eerste set (zonder breekkansen) maakte Tsonga een punt meer dan Zverev (40 om 39). Daarna had de talentvolle Duitser voortdurend de overhand. Hij won zijn eigen opslaggames probleemloos en in de derde set brak hij Tsonga bij 5-4.

Gasquet had net als in zijn vorige drie duels geen enkele moeite met Paire. In amper een uur had hij de klus geklaard. De 19-jarige Zverev stond niet eerder tegenover de 30-jarige titelverdediger.

Slechte ochtend voor Krajicek: Nadal zegt af

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl