Alejandro Valverde komt als eerste over de streep in Murcia
NOS WielrennenAangepast

Valverde voor de vijfde keer de beste in Murcia

De Spanjaard Alejandro Valverde heeft voor de vijfde keer de Ronde van Murcia gewonnen. De Movistar-renner bekroonde een solo van 70 kilometer met de zege. De Colombiaan Jhonatan Restrepo (Katusha-Alpecin) won drie minuten later de sprint van het peloton.

Valverde won de ronde in 2004 voor de eerste keer. In de 187 kilometer lange 37ste editie regende het aanvallen.

Valverde slaat toe

Toen Jelle Wallays (Lotto-Soudal), Evan Huffman (Rally Cycling) en Sam Bewley (Orica-Scott) werden ingelopen, aan de voet van een 8 kilometer lange beklimming à 6,7 procent (op 70 kilometer van de meet), zag Valverde zijn kans schoon.

Hij sloeg al snel een flink gat in de koers door zijn geboortestreek en zijn voorsprong werd allengs groter. De Oostenrijker Patrick Konrad (Bora) finishte in het uitgedunde peloton als derde.