Mathieu van der Poel
NOS WielrennenAangepast

Van der Poel en Cant winnen slotrace en eindklassement Superprestige

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft zijn eindzege in de Superprestige extra cachet gegeven door ook de laatste van acht races te winnen. In het Belgische Middelkerke bleef hij Wout van Aert voor en boekte hij zijn zevende zege.

Zoals zo vaak dit seizoen draaide de wedstrijd uit op een tweestrijd tussen de Belgische wereldkampioen Van Aert en Van der Poel. Die toonde zich net iets bedrevener dan zijn concurrent bij het springen over een grachtje. Het leverde Van der Poel een gaatje op, dat aan de finish bleek gegroeid tot 20 seconden.

De Belg Laurens Sweeck werd weer eens derde en Lars van der Haar kwam op 0.37 van Van der Poel als vierde binnen.

De laatste Superprestige-wedstrijd bij de vrouwen werd een prooi voor de Belgische Sanne Cant, die zich daarmee ook van de zege in het eindklassement verzekerde.

De wereldkampioene beschikte voor eigen publiek na een spannende wedstrijd over een beter eindschot dan Sophie de Boer, winnares van de wereldbeker. De Boer meldde zich na twee van de vijf ronden bij de Belgische koplopers Cant en Ellen Van Loy.

Zowel De Boer als Cant probeerde vervolgens weg te komen,maar tevergeefs.Van Loy kon niet mee,maar eindigde wel als derde en werd zo tweede in de Superprestige-eindstand, voor De Boer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl