Freek de Jonge bij de fakkeloptocht tegen gaswinning in Groningen
NOS NieuwsAangepast

Podcast: het beste uit het Oog

"Het aantal aanwezigen bij de vismarkt in Groningen overtrof het aantal bezoekers bij de inauguratie van Donald Trump." Dat zei cabaretier Freek de Jonge over de fakkeloptocht die in de stad was georganiseerd tegen de gaswinning. De Jonge vertelt in het Oog over de protestbijeenkomst, waaraan naast een paar duizend Groningers ook een flink aantal landelijke politici meedeed.

De door Freud ontwikkelde psychoanalyse bestaat deze week 100 jaar in Nederland. Regisseur en producent Job Gosschalk zweert bij de methode. Hij lag ruim zes jaar op de divan en bespreekt met Lucella Carasso wat het hem heeft gebracht.

Oog-redacteur en honkbalkenner Jan Kos vertelt over een minder bekende kant van president Trump: die van sportliefhebber. Als kind schreef Trump een gedicht over honkbal, waaruit blijkt dat hij al jong een grote liefde had voor juichende menigtes.

Joost Nijsen van Uitgeverij Podium vertelt Mieke van der Weij over het gebundelde werk van de gevierde schrijver Truman Capote. De Amerikaanse auteur van Breakfast at Tiffany's werd wereldberoemd met zijn meesterwerk In Cold Blood. Met het boek over de brute moord op een plattelandsgezin creëerde Capote een nieuw literair genre: faction, de non-fictie roman.

Meer luisteren?

Abonneer je nu ook op De stemming van Vullings en Van Weezel. Het Haagse Oog-duo Joost Vullings en Max van Weezel geeft in deze nieuwe podcast een kijkje achter de schermen van de aankomende Tweede Kamerverkiezingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl