Ford-fabriek in Kansas
NOS Nieuws

Ford trekt miljard uit voor zelfrijdende auto

Automaker Ford trekt 1 miljard dollar (900 miljoen euro) uit voor de overname van een start-up die zich specialiseert in zelfrijdende auto's. De fabrikant wil voor 2021 zo'n auto kunnen leveren.

Ford wilde vooral de oprichters van het bedrijf Argo AI binnenhalen: robot-experts Bryan Salesky en Peter Rander. Salesky werkte eerder voor Google aan een zelfrijdende auto, Rander deed hetzelfde bij Uber.

Door te gaan samenwerken met Ford krijgt Argo in één klap meer kapitaal en expertise op het gebied van auto's. Salesky verwacht dat er voor het einde van het jaar 200 mensen bij het bedrijf werken.

Ambitieus

Afgelopen zomer kondigde Ford-baas Mark Fields aan dat zijn bedrijf ernaar streeft om in vijf jaar een auto zonder stuur of rempedaal te ontwikkelen. Bij dat ambitieuze plan ging Ford de concurrentie aan met bijvoorbeeld tech-bedrijf Uber en Google, die ook werken aan een zelfstandige auto.

Ook de traditionele autofabrikant General Motors werkt al aan een zelfrijdende auto: vorig jaar nam het bedrijf voor 550 miljoen euro een bedrijf over dat daaraan werkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl