Jeroen Piek
NOS SportAangepast

Bobsleeër De Bruin kiest na talentenjacht voor ervaren Piek

Na een talentenjacht van twee dagen heeft Ivo de Bruin zijn perfecte bobsleeteam gevonden. Jeroen Piek wordt als remmer aan het team toegevoegd.

Dat is de uitkomst van de testdagen, waar ook atleten uit andere sporters aan meededen. Zo waagden ook discuswerper Erik Cadee en rugbyer Nickel Blankevoort een poging zich bij het team te scharen. Maar zij missen de ervaring die Piek wel heeft. Tussen 2010 en 2014 was Piek een vaste kracht in het team van Edwin van Calker.

Donderdag was Piek dan ook de snelste op de startbaan in Harderwijk. "Volgens mij heb ik nog nooit zo snel geduwd. Ik heb de ervaring, maar die was een beetje roestig", vertelde hij na afloop.

Idols voor het perfecte bobsleeteam

Het is dan ook een voordeel dat Piek direct ingepast kan worden in het team van De Bruin, want over twee weken zijn de wereldkampioenschappen in het Duitse Königssee. Het doel voor de Nederlanders is kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang.

Voor de 26-jarige Piek is het een flinke opsteker. De afgelopen jaren kampte hij na zware tegenslagen met een ernstige depressie. In een interview bekende hij dat hij begin 2015 zelfs met suïcidale gedachten rondliep.

Maar de Fries kroop dankzij hulp van specialisten uit het diepe dal en wil nog een keer alles geven om op de Olympische Spelen te staan. De eerste stap richting Zuid-Korea is nu gezet.

Cadee en Blankevoort, de kandidaten die nu zijn afgevallen, zijn overigens niet geheel uit beeld verdwenen. De bond wil beiden voor de sport trachten te behouden. Het plan is om meer tests met hen en atleten uit andere sporten te doen. De bond moet immers verder kijken dan de Spelen van volgend jaar, zo klinkt het.

2016: Bobsleeër De Bruin luidt noodklok

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl