NOS SchaatsenAangepast

Wat gebeurde er op dag 2 van de WK afstanden?

Met drie gouden medailles was de tweede dag van de WK afstanden zeer succesvol voor Nederland. Dat en alles wat er vandaag verder nog gebeurde op het olympisch ijs in Gangneung is hier terug te lezen en vooral terug te zien. Een overzicht in video's.

De dag begon met de afstand waarop Nederland nul medailles wist te veroveren. Nao Kodaira veroverde het goud op de 500 meter en vertelde na afloop dat ze nog vaak aan Friesland denkt, de provincie waar ze twee jaar woonde. Jorien ter Mors was de beste Nederlandse op de negende plaats.

Precies drie jaar na zijn zilveren medaille op de Olympische Spelen in Sotsji werd Jan Smeekens verrassend wereldkampioen op de 500 meter. Aan zijn 34,58 kon niemand tippen.

De 500 meter eindigde voor Dai Dai Ntab juist in een teleurstelling. Hij leek op weg naar een uitstekende tijd, maar kwam in de laatste bocht ten val en eindigde uiteindelijk als laatste.

De andere twee gouden medailles voor Nederland kwamen van de achtervolgingsploegen. Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Antoinette de Jong reden in een uitstekende rit naar het goud en zetten daarmee ook een Nederlands record op de klokken.

Jorrit Bergsma, Douwe de Vries en Jan Blokhuijsen hadden er iets meer moeite mee en pakten, op het nippertje, de gouden plak.

En dus klonk op de tweede dag van de WK afstanden in totaal drie keer het Wilhelmus op de olympische baan in Gangneung.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl