NOS SportAangepast

Holdener verovert WK-goud op combinatie

Holdener verovert WK-goud op combinatie

Wendy Holdener heeft in Sankt Moritz de wereldtitel op de combinatie veroverd. De Zwitserse was voor eigen fans uiteindelijk 0,05 sneller dan haar landgenote Michelle Gisin. Een mogelijk zware blessure van Lara Gut zorgde echter voor een domper op de Zwitserse feestvreugde.

Vanwege slecht weer hoog in de bergen werd de afdaling behoorlijk ingekort. Dat was in het voordeel van de slalomspecialistes en Holdener profiteerde optimaal. Na een zevende tijd op de afdaling had ze aan een tweede tijd op de slalom genoeg voor de overwinning.

Zestien jaar

Met haar zege in Sankt Moritz treedt de 23-jarige Holdener, die in 2011 bij de junioren ook al eens WK-goud veroverde op de combinatie en begin 2016 haar enige twee wereldbekerwedstrijden won, in de voetsporen van Vreni Schneider. De vijfvoudig sportvrouw van het jaar in haar land was zestien jaar geleden de laatste Zwitserse wereldkampioene.

Sofia Goggia en Ilka Stuhec stonden na de afdaling eerste en tweede. De Sloveense Stuhec, die dit seizoen de enige WB-combinatie won, sneuvelde al bij het tweede poortje en ook de Italiaanse Goggia ging al snel de mist in.

Ook Michaela Kirchgasser kon daardoor opschuiven in de eindrangschikking. De Oostenrijkse ging met brons aan de haal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl