Het Fed Cup-team in Minsk
NOS SportAangepast

Haarhuis mist technisch directeur en Fed Cup-team vertrouwen

Terwijl het Fed Cup-team zich in Minsk klaarmaakt voor de ontmoeting met Wit-Rusland in de eerste ronde van de Wereldgroep, is de tennisbond hard op zoek naar een nieuwe voorzitter én een technisch directeur. Vooral dat laatste houdt Paul Haarhuis bezig.

De captain van het Fed Cup-team stond perplex toen twee weken geleden bekend werd dat Jan Siemerink wegging als technische man bij de KNLTB. De twee hadden net een trip naar de Australian Open achter de rug en daar was dit op geen enkel moment ter sprake gekomen.

"Hij had blijkbaar afgesproken het nieuws voor zich te houden totdat het persbericht verstuurd was", zegt Haarhuis, die door Siemerink bij de bond is gehaald. "Ik heb veel met hem te maken gehad. Het is zonde dat daar een abrupt einde aan is gekomen."

Haarhuis gaat zich bemoeien met opvolging Siemerink

Met de opvolging van Siemerink gaat Haarhuis zich zeker bemoeien. "Daar ga ik wel gesprekken over voeren met de mensen die de nieuwe TD moeten aanstellen. Een oud-tennisser heeft voordelen ten opzichte van een soort bedrijfsleider." En met cynische ondertoon: "Het is wel lekker als de technisch directeur een tennisachtergrond heeft..."

Kritiek op Haarhuis

Het rommelt flink bij de tennisbond, want ook voorzitter Rolf Thung vertrok deze week. En rond Haarhuis zelf was het ook onrustig. Er was kritiek dat hij te weinig zou communiceren met de Fed Cup-meiden, maar dat heeft volgens de oud-speler niets afgedaan aan de sfeer binnen de ploeg.

"De sfeer is net zo goed als andere jaren. Nu nog goed spel", zegt Haarhuis, die Oranje vorig jaar naar de halve finales loodste. "De meiden hebben nog weinig gewonnen en dus weinig zelfvertrouwen, maar vorig jaar is gebleken dat dat in zo'n weekend niet uit hoeft te maken."

Haarhuis: sfeer binnen Fed Cup-team net zo goed als altijd

Hoe zit het met het zelfvertrouwen van kopvrouw Kiki Bertens? "Ik hoop goed...", zegt ze zelf. "Het ging de laatste weken niet heel goed (ze verloor al in de eerste ronde van de Australian Open). Veel zal afhangen van de eerste wedstrijd."

'Hoe 't met mijn zelfvertrouwen is? Ik hoop goed...'

Die eerste wedstrijd speelt Michaëlla Krajicek, die door het ontbreken van Richel Hogenkamp voor het eerst sinds 2012 weer een enkelspel zal spelen in de Fed Cup.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl