NOS NieuwsAangepast

Dijsselbloem: overleg over Griekenland geen spoedoverleg

Dijsselbloem: Griekse proces een duw geven

Eurogroepvoorzitter Dijsselbloem heeft vanmiddag topoverleg over Griekenland. Hij spreekt onder anderen met de Griekse minister van Financiën en vertegenwoordigers van het IMF en de Europese Centrale Bank.

De Nederlandse minister van Financiën wil niet spreken van een spoedoverleg. "Ik heb geen haast", zei hij vanmorgen. Griekenland moet in de zomer weer een grote aflossing doen voor de financiële steun die het tijdens de crisis heeft gekregen.

Volgens Dijsselbloem gaat het de goede kant op met het land. "Maar het moet nog beter", vindt hij. Hij wil vanmiddag bekijken hoe hij het proces "een duw in de goede richting kan geven".

Het IMF zei dinsdag dat de Griekse schuld onhoudbaar is. Dat zou betekenen dat het fonds geen nieuwe financiële steun kan geven. Dijsselbloem zei daarover dinsdag al dat het IMF te somber en te pessimistisch is.

Hij voegde daar vanmorgen aan toe dat mensen al snel het woord 'drama' of 'crisis' in de mond nemen, als het over Griekenland gaat. Volgens hem is er geen sprake van een acute financiële crisis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl