Manon Nummerdor-Flier
NOS Sport

Primeur Flier/Van Iersel eindigt in groepsfase

Beachvolleybalsters Manon Flier en Marleen van Iersel hebben bij hun eerste World Tour-optreden als koppel de groepsfase niet overleefd. Het Nederlandse duo verloor in het Amerikaanse Fort Lauderdale drie groepswedstrijden en is uitgeschakeld.

Flier en Van Iersel verloren woensdag van het als eerste geplaatste Amerikaanse koppel April Ross/Kerri Walsh Jennings (18-21, 17-21) en gingen donderdag onderuit tegen respectievelijk Barbara Seixas De Freitas/Fernanda Alves uit Brazilië (18-21, 14-21) en Anniina Parkkinen/Taru Lahti-Liukkonen uit Finland (21-19, 16-21, 9-15).

Ander Nederlandse duo's wel door

Na de geboorte van haar dochter in juli vorig jaar besloot Flier niet terug te keren als zaalvolleybalster, maar zich met Van Iersel op het beachvolleybal te richten. Haar echtgenoot Reinder Nummerdor volgde eerder dezelfde route.

Van Iersel nam afgelopen jaar afscheid van haar vorige beachvolleybalpartner Madelein Meppelink. Met Sophie van Gestel bereikte Meppelink in Fort Lauderdale wel de eerste ronde van de knock-outfase. Ook Joy Stubbe en Jolien Sinnema gaan verder. De twee Nederlandse duo's komen vrijdag weer in actie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl