Michael van Gerwen

Van Gerwen weet weer wat winnen is

Michael van Gerwen heeft zich hersteld van zijn zeldzame nederlagen van de afgelopen week. In de tweede week van de Premier League versloeg de wereldkampioen Peter Wright met 7-3.

Het was even schrikken voor de dartsfans: Van Gerwen die bij de kwalificaties van de UK Open niet één, niet twee, maar drie keer op rij onderuit ging. Een van de tegenstanders van wie de Brabander verloor dit weekeinde was Wright en dus zinde Van Gerwen op revanche.

Hij toonde dan ook meteen zijn intentie door 'Snakebite' direct te breken. Van Gerwen liet zijn klasse zien, gooide een 170-finish en denderde door naar 6-0. Wright kwam nog even terug tot 6-3, maar Van Gerwen pakte alsnog de winst. Zijn eerste zege na het gelijke spel vorige week tegen Gary Anderson.

Raymond van Barneveld in actie

Raymond van Barneveld begon vorige week in Newcastle met een zege op Adrian Lewis. Tegen Kim Huybrechts kwam de vijfvoudig wereldkampioen 3-1 achter, maar knokte hij zich terug naar een 4-3 voorsprong, mede omdat de Belg de kansen op de dubbels liet liggen.

Vervolgens kreeg Van Barneveld de kans om op 5-3 te komen, maar miste hij op zijn beurt de kansen. En dus was het dan ook terecht dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

Klaasen verliest opnieuw

Vice-wereldkampioen Anderson was te sterk voor Jelle Klaasen. Na acht jaar staat de 32-jarige Klaasen weer in de Premier League, maar tot nu toe zonder succes. Na de 7-3 nederlaag vorige week tegen Wright ging de Nederlander in Nottingham met een 7-4 nederlaag van het podium.

Na speelronde twee heeft geen enkele darter nog de maximale score.

Uitslagen Premier League week 2

Adrian LewisDave Chisnall7-2
James WadePhil Taylor6-6
Jelle KlaasenGary Anderson3-7
Peter WrightMichael van Gerwen3-7
Kim HuybrechtsRaymond van Barneveld6-6

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl