NOS SchaatsenAangepast

Wüst krijgt verkeerde medaille: ik heb die van Sven!

Ireen Wüst won bij de WK afstanden de 3.000 meter. Voor vrouwen, uiteraard. Maar op het podium krijgt ze de medaille die bedoeld is voor de winnaar van de 5.000 meter voor mannen.

"Ik heb de medaille van Sven gekregen. Er staat op: 5.000 meter men. Een foutje denk ik", lacht de wereldkampioene. Dat wordt ruilen met haar collega, voorspelt Wüst, voordat Sven Kramer zijn wereldtitel op de vijf kilometer gaat verdedigen.

Het is niet de eerste keer dat Wüst de verkeerde medaille kreeg uitgereikt. In 2011 won Wüst ook de 3.000 meter bij de WK afstanden, maar toen kreeg ze het goud voor de 10.000 meter omgehangen. In datzelfde jaar kreeg ze ook een keer een zilveren medaille die eigenlijk voor Jan Blokhuijsen bedoeld was.

'Durfde niet te kijken'

In Gangneung veroverde Wüst voor de elfde keer goud bij de WK afstanden. Maar de spanning went nooit, gaf ze na afloop toe. "Vooraf was ik best wel zenuwachtig", aldus de Brabantse, die voor titelverdedigster Martina Sáblíková een tijd neer moest zetten.

"Ook na mijn rit bleef ik wel nerveus. Het was echt spannend, zeker tijdens die rit van Sáblíková. Ik durfde eigenlijk niet te kijken. Maar nu ga ik van dit feestje genieten."

Wüst: ik durfde niet te kijken

De Jong: ik kom dichterbij

Antoinette de Jong won net als vorig jaar het brons. "Ik heb een goede drie kilometer gereden, daar ben ik heel erg blij mee. Wüst en Sablikova zijn net even iets sneller op dit moment. Maar ik weet dat ik dat ook kan. Ik merk dat ik steeds dichterbij kom. Ik heb nog even de tijd nodig en dan sta ik daar ook", voorspelt de 21-jarige ploeggenote van Wüst.

De Jong: ik merk dat ik dichterbij kom

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl