Rolf Thung
NOS SportAangepast

Onrust houdt aan bij tennisbond: Thung stapt op als voorzitter

Rolf Thung heeft besloten af te treden als voorzitter van de KNLTB. De 65-jarige Thung stond zes jaar aan het roer bij de tennisbond. Bestuurslid Eric Wilborts neemt als vice-voorzitter zijn taken waar tot er een opvolger is gevonden.

"Ik merkte dat mijn uiterste houdbaarheidsdatum rap aan het naderen was. De KNLTB heeft een sterke ontwikkeling door moeten maken om relevant te blijven voor de tennisser", aldus Thung in een verklaring.

"Er zijn veel verbeteringen doorgevoerd en voor een aantal projecten zijn de fundamenten gelegd, waaronder vernieuwing binnen de competitie en ICT. Nu is het juiste moment aangebroken om ruimte te maken voor een nieuwe voorzitter."

Thung maakte zich ook sterk voor het Nationaal Tennis Centrum, een nieuw landelijk tenniscentrum waarvoor de plannen inmiddels in een vergevorderd stadium zijn. Ook was hij verantwoordelijk voor het betrekken van ex-topspelers en -coaches in de organisatie en de samenwerking met tennisscholen.

Onrust

Recent besloot de tennisbond afscheid te nemen van technisch directeur Jan Siemerink, wiens contract niet werd verlengd. Eerder werden er al grote veranderingen doorgevoerd in de jeugdopleiding (uitbesteden aan tennisscholen met een door de bond verstrekte licentie) en vertrokken onder anderen trainers Eddy Bank en Annemiek de Jong.

Paul Haarhuis werd aangesteld als Davis Cup-captain en combineert die functie sinds kort met die van Fed Cup-captain. In een eerder stadium kreeg Haarhuis nog de functie van bondscoach toebedeeld.

Het vertrek van Siemerink en enkele andere medewerkers, in combinatie met de dubbelfunctie voor Haarhuis, leidde de afgelopen weken tot de nodige kritiek en onrust.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl