NOS VoetbalAangepast

Dortmund en Schalke naar laatste acht

Borussia Dortmund naar kwartfinales Duitse beker

Borussia Dortmund heeft met moeite de kwartfinales van de DFB Pokal bereikt. De drievoudig bekerwinnaar speelde met 1-1 gelijk tegen Hertha BSC, waarna het de penalty's beter nam.

Salomon Kalou zette de bezoekers uit Berlijn op voorsprong door een pass van Niklas Stark mooi in het doel te verlengen. Door de treffer van Marco Reus werd het verlengen en penalty's.

De bezoekers misten de eerste twee en dat kwamen ze niet meer te boven. Door de misser van oud-Feyenoorder Salomon Kalou was het vonnis helemaal geveld.

Klaas-Jan Huntelaar

Ploeg uit derde divisie in kwartfinales

Sportfreunde Lotte is de sensatie van het jaar in Duitsland. De ploeg uit de derde divisie plaatste zich woensdag voor de kwartfinales door thuis te winnen van 1860 München: 2-0. Eerder werden Werder Bremen en Bayer Leverkusen al verslagen.

Ook Schalke 04 verzekerde zich van de volgende ronde. SV Sandhausen bleek een maatje te klein: 1-4. Klaas-Jan Huntelaar maakte voor het eerst sinds zijn blessure weer speelminuten: hij viel vlak voor tijd in voor Leon Goretzka.

De andere kwartfinalisten: Hamburger SV, Bayern München, Borussia Mönchengladbach, Eintracht Frankfurt en Arminia Bielefeld (tweede divisie).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl