Rechtbanktekening van Gerard T., de verdachte Utrechtse serieverkrachter
NOS Nieuws

Utrechtse serieverkrachter opnieuw veroordeeld tot zestien jaar

In hoger beroep is Gerard T., beter bekend als de Utrechtse serieverkrachter, veroordeeld tot zestien jaar cel. Het Arnhemse gerechtshof legt deze straf onvoorwaardelijk op, omdat alleen de zwaarste straf passend is, aldus het hof. Ook van de rechtbank had hij zestien jaar gekregen.

Justitie eiste in hoger beroep dezelfde straf als tijdens de behandeling in eerste aanleg. De rechtbank volgde die eis en veroordeelde Gerard T. een jaar geleden voor vier verkrachtingen in 1995, 1996 en 2001 in Utrecht, De Bilt en Bunnik.

Bovendien moest hij van de rechter een schadevergoeding van 35.000 euro aan een van zijn slachtoffers betalen.

Zwijgrecht

T. ging in beroep tegen de straf, volgens zijn advocaat omdat hij geen eerlijk proces had gehad. T. bleef zelf weg bij de rechtszaak in hoger beroep, hij beriep zich op zijn zwijgrecht. De advocaat-generaal rekende hem dat zwaar aan, gezien het leed dat hij zijn slachtoffers heeft berokkend.

Het OM verdenkt T. van nog achttien zedenzaken, maar beschikt over te weinig bewijs om hem daarvoor te vervolgen. Justitie kon T. in 2014 aanhouden nadat hij een zogeheten lokfiets had gestolen. Zijn dna bleek overeen te komen met het dna-profiel van de serieverkrachter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl