NOS SportAangepast

Veteraan Guay verrast met wereldtitel op Super G

Guay wordt oudste wereldkampioen skiën op Super G

Erik Guay is in St. Moritz verrassend wereldkampioen op de Super G geworden. De Canadees, met 35 jaar de oudste wereldkampioen ooit in het skiën, verwees topfavoriet Kjetil Jansrud naar het zilver.

Guay won in 2010 de wereldbeker op de Super G en greep een jaar later WK-goud op de afdaling. Hij won vijf keer een wereldbekerwedstrijd, maar zijn laatste zege was alweer in maart 2014. Hij gold dat jaar als een van de favorieten voor olympisch goud, maar in Sotsji stelde hij teleur. Een week later pakte hij in Kvitfjell wel de zege.

Dit wereldbekerseizoen leverde tot nu toe één keer een medaille op. Op de Super G in Val Gardena werd hij derde.

Weer geen WK-goud Jansrud

In St. Moritz klopte alles. Hij vond de goede lijnen en maakte indruk met zijn sprongen. Jansrud, leider in het wereldbekerklassement en olympisch kampioen op de Super G, won dit seizoen drie van de vier Super G's. De 31-jarige Noor werd nu echter tweede op 0,45 en wacht nog altijd op zijn eerste wereldtitel.

Manuel Osborne-Paradis maakte het Canadese feest compleet door, als een van de late starters, verrassend het brons voor zich op te eisen. De jarige Canadees (33), die in 2009 voor het laatst een wereldbekerwedstrijd won, was 0,51 langzamer dan Guay.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl