Controlepost in de Somalische hoofdstad Mogadishu
NOS Nieuws

Aanslag op hotel Somalië: zes doden

In de Somalische regio Puntland, in het uiterste noordoosten van het land, zijn zes mensen omgekomen bij een aanval op een hotel. Strijders bestormden het International Village Hotel in de plaats Bosaso, de hoofdstad van Puntland. Vier bewakers kwamen om het leven. Ook hebben twee van de drie daders het niet overleefd, zegt de gouverneur van de regio.

Volgens de gouverneur horen de daders bij de terroristische groepering al-Shabaab, die vaak aanslagen pleegt in Somalië. Al-Shabaab zelf ontkent betrokkenheid en doet de beschuldiging af als propaganda.

De overvallers zijn in gevecht geraakt met de bewakers op het terrein van het hotel. De aanvallers zijn volgens de gouverneur niet binnen geweest en alle gasten en personeelsleden zouden veilig zijn. Er is een zoektocht in gang gezet naar de derde dader.

Verkiezingen

De aanslag komt op een dag dat er verkiezingen zijn in het Oost-Afrikaanse land. Parlementariërs kiezen vandaag een nieuwe president, in een militaire basis die uit voorzorg zwaar wordt bewaakt tegen aanslagen. Zittend president Mohammud lijkt een derde van de parlementariërs achter zich te hebben. Dat geeft hem een voorsprong, maar nog niet de garantie dat hij wint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl