Kemba Walker
NOS SportAangepast

Hornets boeken eindelijk weer eens een zege

In de NBA heeft Charlotte Hornets voor het eerst sinds 21 januari een zege geboekt. De laatste overwinning lijkt niet zo lang geleden, maar sindsdien werden maar liefst zeven wedstrijden op een rij verloren. Brooklyn Nets werd met 111-107 verslagen.

Bij de Hornets was het drietal Kemba Walker, Nicolas Batum en Marco Belinelli verantwoordelijk voor bijna de helft van de productie. Zij waren allen goed voor zeventien punten.

Lijn

Na een voortvarende start van de Hornets was het halverwege de wedstrijd al 54-37. Die lijn werd niet doorgetrokken en de Nets kwamen steeds dichterbij. Uiteindelijk hield de thuisploeg stand.

Kemba Walker viel in het eerste kwart uit; hij had de elleboog van Joe Harris in zijn gezicht gekregen. In het tweede kwart kon Walker al terugkeren.

Harden

James Harden toonde opnieuw zijn waarde voor Houston Rockets. Met 25 punten had hij een belangrijk aandeel in de 128-104 overwinning op Orlando Magic. Harden was in zijn laatste twee duels al goed voor 41 en 42 punten.

Hij noteerde ook dertien assists. Daarmee maakte hij een einde aan een reeks van vier wedstrijden met minder dan tien assists.