De kapperszaak waar de aanval was
NOS NieuwsAangepast

Mogelijk persoonsverwisseling bij aanval op kapper

De politie heeft nog geen idee wie er achter de aanval zit op een kapper in Enschede. Mogelijk is er sprake van een persoonsverwisseling. In het tv-programma Opsporing Verzocht zei de politie dat de kapper pas vijf weken eigenaar was van de Enschedese zaak.

Vorige week donderdag kwam er een man met een bivakmuts op de kapperszaak aan de Kottendijk in Enschede binnen. Die goot een vloeistof over het hoofd en het bovenlijf van de kapper en stak die vervolgens in brand.

De kapper is er slecht aan toe, maar de politie heeft hem wel kunnen horen. De man heeft geen flauw benul wie er achter de aanval zou kunnen zitten. Al eerder zei een getuige dat de aanval ook gericht kon zijn tegen de vorige eigenaar van de kapperszaak.

Fietsers gezocht

In de uitzending van Opsporing Verzocht deed de politie een oproep aan getuigen. Onder andere een groep van vier fietsers wordt gezocht. Die fietsten aan het eind van de middag, vlak voor de aanval op de kapper, over de Kottendijk, waarbij één van de fietsers ten val kwam. Een vrouw hielp de gevallen fietser overeind. De politie wil zowel de fietsers als de vrouw graag spreken.

Ook hebben passagiers van de buslijn die langs de kapperszaak loopt misschien iets gezien. Na de uitzending zijn bij de politie zeven tips binnengekomen.

Ook staat nu vast dat de auto die na de aanval in Hengelo in brand werd gestoken, was gestolen. Dat was een donkere Seat en mogelijk is dat de auto waarin de dader van de aanval na zijn daad is gevlucht. Gezien is dat hij in een donkere auto stapte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl